Gyerekkoromban szinte minden ünnep elengedhetetlen eleme volt a kókuszgolyó. A klasszikus verzió, darált kekszből, tejből, kakaóporral és jó sok cukorral. Az egyik leggyorsabb elkészíthető desszert, és viszonylag napokig eláll a hűtőben. Mondjuk nálunk ez nem így volt, mert többnyire még aznap elfogyott. A karácsonyra megálmodott kókuszgolyóm persze ízre nem igazán hajaz a klasszikusra, de gluténmentes, a hozzáadott mascarponénak köszönhetően pedig lágy és krémes. Persze nem csak karácsonykor gyúrhatunk kókuszosgolyókat, de a hozzáadott csillámportól ünnepi ruhát kaptak a falatok! Hozzávalók: 1 db erett banan 1 citrom reszelt héja 1/2 citrom leve 1 csesze kókuszliszt 3 ek mascarpone
Fotó: http://www.pureandpastel.com
A banánt egy villa segítségével pépesre törjük, majd hozzá adjuk az összes alapanyagot. Kanállal vagy kézzel enyhén lágy masszát gyúrunk belőle, és 20-30 percre félre tesszük pihenni a hűtőbe.
Tetszés szerinti golyócskákat gyúrunk belőle, melyeket kókuszreszelékben forgatunk meg. A kókuszreszelékhez adhatunk ehető csillámport!
Previous post

ORANGE-DARKCHOCOLATE CAKE

Next post

COCOA COCONUT BALLS