Mézeskalácsot sütni nagyon jópofa és egyben hagyományőrző dolog is. De néha kedvem támad a változatossághoz. Ezért idén a kis kekszek elmaradtak nálam, és helyette sajttortába kevertem a karácsonyi klasszikust!
Fotó: http://www.pureandpastel.com
Hozzávalók: 1 1/2 csésze zabpehely 250g gesztenyepüré 1 ek mogyoróvaj 2-3 ek eritrit Sajtkrém (Philadelphia) 250g mascarpone 2 tojás fehérje 3 tk mézeskalacs fűszerkeverék
Fotó: http://www.pureandpastel.com
Elkészítés: A torta alap valamennyi hozzávalóját összedolgozzuk egy edényben, majd szórjuk egy kapcsos tortaformába. Ne ijedjunk meg, ha kicsit morzsálódik a tésztánk. Egy kanál vagy spatula segítségével lapogassuk el. Verjük kemény habbá a tojások fehérjét, egy másik edényben pedig keverjük ki krémesre a krémsajtot a fűszerkeverékkel. Ha a fűszerkeverék nem elég intenzív adhatunk még hozzá fahéjat, szegfűszeget es csillagánizst. Óvatosan keverjük a tojásfehérje habot a mascarponéhoz és fedjük le vele a torta alapot.
Fotó: http://www.pureandpastel.com
Néhány órára vagy akár egész éjszakára tegyük be a hűtőbe pihenni. Ha esetleg félünk attól, hogy a torta a formából kivéve szétesik, kis üveg pohárkákban is elkészíthető!
Previous post

COCOA COCONUT BALLS

Next post

This is the most recent story.

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *