Az energia golyó lényege, hogy színtiszta élelmiszereket tartalmaz, nincs benne semmilyen adalékanyag, glutén és laktózmentes. Alapja legtöbbször datolya, ez fogja össze az alapanyagokat. Hozzáadott cukrot nem igényel, mert a sok aszaltgyümölcsnek és esetleg egy kis plusz banánnak köszönhetően már nagyon édes lesz. Szilárdítani lehet zabpehellyel vagy puffasztott amaránttal.

Mikor Londonba utaztam, akkor találkoztam először a reptéren ilyen energia falatokkal, ami nem tévesztendő össze a fehérje szeletekkel! Aztán Londonban a Delisciously Ella-ban be is vásároltam minden ízből! Ez egyébként egy nagyon klassz Deli. Mindenképp menjetek el, ha Londonban jártok!

A házilag készített energia golyók hűtőben napokig elállnak, attól nem kell félni, hogy bajuk lesz, mert tulajdonképpen semmi olyat nem tartalmaznak, ami romlandó lenne.

 

Hozzávalók:

80g kesu és mogyoró
50g aszalt vörös áfonya
4 db magozott datolya
2 tk fahéj
15 g goji bogyó
3 ek puffasztott amaránt
1 érett banán
2 ek kakakó
2 ek chiamag

 

Elkészítés:

Az amaránt kivételével valamennyi hozzávalót dolgozz egynemű állagúvá robotgépben. A kókuszgolyóhoz hasonló állagú masszát kell kapnod.

Töltsd át egy keverőtálba majd add hozzá a puffasztott amarántot, amit egy spatula segítségével dolgozz bele a masszába.

Enyhén vizezd be a kezed így könnyebb lesz dolgozni! Egy kanál segítségével adagold 10 részre a masszát és formázz belőlük egyforma golyókat. A golyókat hagyhatod így bevonat nélkül is. Én egy részét kókuszreszelékben, egy részét pedig kakaóporban forgattam meg.

Tedd a hűtőbe pihenni legalább 1 órára, hogy az ízek jól összeérjenek és az amaránt megszívja magát kicsit!

Előző bejegyzés

MÜZLISZELET

Következő bejegyzés

ASZALT FÜGÉS BRUSCHETTA