Az egész úgy kezdődött, hogy nagyon megkívántam az avokádót. A tojáson kívül ez az amit minden nap tudnék enni … Szóval megkívántam az avokádót, de az avokádó krém már uncsi. Úgyhogy gondoltam legyen belőle saláta.

Nálunk az Alföldön nem sok saláta volt ismeretes gyerekkoromban. Uborkasaláta, meg az ecetes fejessaláta. És az éttermekben lehetett kérni paradicsomsalátát. Aztán ahogy teltek az évek én egyre nagyobb gourmet lettem és láttam ám, hogy nyugaton gyümölcsöt is tesznek a zöldek közé, meg szórják rá a gránátalmát.

Na például a gránátalmával is úgy vagyok, hogy mindig megveszem, mert milyen jó lesz majd rászórni a salátára … életem ételfotóját fogom elkészíteni vele. A vége viszont mindig az, hogy a salátára nem kerül, de én lelkesen két perc alatt bekanalazom egy tálkából.

… és már Jamie Olivertől azt is tudom, hogyan kell megpucolni a gránátalmát, hogy ne legyen tiszta gyümölcsszaft az egész konyha! Félbe vágod a gránátalmát és a nyitott felével tenyeredbe fordítva, a tetejét elkezded ütögetni egy fakanállal. Jamie fakanállal csinálta. Én húskloffolóval szoktam!

Különösebb sztorija nincs egyébként a receptnek. Salátát akartam enni, meg avokádót …

Hozzávalók 4 személyre:

½ fej jégsaláta
1 kisebb csomag rukkola
1 db érett avokádó (pucolva, darabolva)
1 db gránátalma
2 db érett körte
magvak (diót és mandulát használtam)
kecske sajt (mennyiség ízlés szerint)
¼ csésze olívaolaj
balzsamecet krém
3 ek vörösbor ecet

Elkészítés:

Tegyük egy nagy tálba valamennyi feldarabolt hozzávalót, adjuk hozzá az olajat, balzsamecet krémet és vörösbor ecetet.

Az ecetek és a kecskesajt fűszeres íze miatt semmilyen egyéb hozzáadott fűszert nem igényel a recept.

Előző bejegyzés

MÁLNÁS TÚRÓKRÉM

Következő bejegyzés

KEKSZ