Tudtátok, hogy Magyarország az egyik olyan ország, ahol a legtöbb a gyógyszer vagy gyógyhatású készítmény tartalmú reklám fut a TV-ben? Nem nagyon szoktam TV-t nézni, de a napokban kicsit több időt töltöttem itthon a gép előtt, háttérben pedig szólt a TV. Feltűnt, hogy minden második reklám arról szól, hogy nincs olyan probléma, amire ne lenne gyógyszerünk!

Lehet, hogy nem tudod emészteni a tejcukrot! Semmi gond! Van rá készítmény, előtte utána beveszed és ihatod a tejet. (Pedig már minden sarkon kapható növényi tej!) Jól fel vagy puffadva, mert előző este brokkoli volt vacsira. Ugyan az emésztő rendszered nem kedveli a brokkolit, de hát finom! Ha meg felpuffadsz, majd beveszel valami recept nélkül kapható gyógyhatású készítményt. Az esküvőn vagy a családi szülinapon se kell visszafogni magad, ha a sok zsírban tocsogó szénhidráttól kínozni kezd a gyomorsavad, majd veszel be savlekötőt.

diet4

Én meg azt mondom, inkább figyeljünk a testünk jelzéseire és azt együk, ami jó neki! Meg annyit amennyire pont szüksége van! Ne próbáljuk meg gyógyszerekkel elnyomni ezeket (A vitaminok nem ide értendőek, az más! Vitaminokat szedjünk!) Ne edd túl magad!

Ha súlytartó vagy, mindig annyit egyél, amennyi jól esik. Ne többet! Annyit, amivel jól laksz és még jó a közérzeted.
Ha fogyni szeretnél, akkor a mennyiségből vissza kell venni kicsit vagy többet! Különböző szűrők alapján beállítható, hogy milyen élelmiszerek „kompatibilisek” az emésztőrendszereddel. Nem olyan bonyolult ez, és az otthoni gyógyszeres fiókot sem kell minden félével feltölteni, ha ezekre figyelsz és ezeket az apró szabályokat betartod!

Kép forrás: www.google.hu

Previous post

KAKAÓS ZABPUDING

Next post

CITROMOS POSETTE