Amikor Orsi barátnőmmel kitaláltuk a Süssünk együtt! című projektet borzasztó lelkes és motivált voltam. Aztán amikor ki kellett dolgoznom a recepteket már annyira izgultam, hogy vissza is akartam lépni. Önmagamból indultam ki, hogy én mennyire finnyás gyerek voltam. És mi van ha nem fog ízleni Lénának? Egy gyerek fején mégiscsak látszik a véleménye!

De Léna nagyon cuki volt … és nem is tudom melyikünk izgult jobban a fotózáson, főleg, hogy vadidegenek voltunk egymás számára!

Szóval kitaláltam ezt a kekesz receptet és hogy kidekoráljuk gyümölcsökkel meg magvakkal. Ha még a rizslisztből készült keksz nem is ízlik neki annyira, a dekoráció csak fog!

De amikor Léna megkóstolta az első kekszet – az amúgy csendes kislány – olyan édesen felkiáltott: ’Anya! Ez nagyon finom!’ Na innentől ment gördülékenyen a fotózás!

keksz 60 web

 

Hozzávalók:

1 ½ csésze rizsliszt
2 tojás
4 ek barna nádcukor
1 tk pink himalya só
1 tk sütőpor
¼ csésze vaj (szobahőmérsékletű)
(szárított gyümölcs, magvak)

keksz 48 web

 

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 150 °C-ra, valamint sütőpapírral fedd le a sütőlapot.

Ahogyan azt említettem, rendkívül egyszerű receptről lesz szó. Csak szórj egy nagy tálba minden hozzávalót és kézzel gyúrj kissé ragacsos tésztát.

 

Egy kanál segítségével készíts kis kerek tészta formákat, és helyezd őket a sütőlapra. Szórd meg a tetejüket apróra vágott gyümölcsökkel és magvakkal.

180 °C-on süsd a sütiket, addig amíg enyhén meg nem barnul a tetejük.

keksz 20 web

 

 

Előző bejegyzés

GRÁNÁTALMA SALÁTA

Következő bejegyzés

MOGYORÓVAJAS SAJTTORTA