A legutóbbi hétvégét Bécsben túl rövidnek találtam és túlságosan is megtetszett a város, ezért visszatértem repetázni! Mert van itt még a Duna-sziget, amit nem láttam és van egy hatalmas piac, bolhapiaccal, amiről semmiképp nem szerettem volna lemaradni! Egy klasszikus piac kiegészítve delikkel, kifőzdékkel, kézműves termékekkel és a bolhapiaccal. Itt aztán tényleg kapni mindent. Mindent!!

A Naschmarkt egy jóval nagyobb méretű piac, mint a Brunnenmarkt, ide azért kell egy fél nap. Legalább! És tisztára közelkelet a dolog, mert standról standra, jobbról balról késhegyről vagy éppen puszta kezükről kínálgatják áruikat a kofák! A bolhapiac bizonyos részein pedig tisztára a ’90-es évek hangulata jött rám. Volt egy fajta retro vidéki piaci hangulata a dolognak.

Amiért odáig meg vissza voltam, a fűszeresek. Ismét! Többen voltak és sokkal grandiózusabb méretű kínálattal mint a Brunnenmarkton. Megint úgy kellett elrángatni onnan!

Aztán jöttek a lenyűgöző trópusi gyümölcsök. A sárkány gyümölcs meg a kaktusz füge. A kaktuszfügével óvatosan, pucolás közben nem egy tüske ment a kezembe!

Egészen más dimenzióban érzi magát az ember a sorok közt sétálva, főleg mikor már kókuszdióból iszod a kókusztejet!

 

Itt ezen a ponton még inkább beleszerettem Bécsbe! Elképesztő, hogy mindent egy helyen megkaphatsz, amiért máshol a fél várost körbeszaladgálod! Hatalmas a tömeg, rengeteg a turista. Kötelző program, kb mint a Vásárcsaronok Budapesten.


A kovászos uborkás standot nem tudom kihagyni a beszámolóból. A stand ahol csak és kizárólag kovászosuborkát árulnak! De tényleg csak azt. Semmilyen más savanyúságot nem, csak azt!

Számtalan kifőzde van a piacon, a környéken pedig még több klassz étterem, úgyhogy én a helyetekben mindneképp üresgyomorral érkeznék és itt ebédelnék!

Előző bejegyzés

ENERGIA GOLYÓ

Következő bejegyzés

ASZALT FÜGÉS BRUSCHETTA