Van Bécsben még egy nagyon klassz piac, a Naschmarkt! Itt aztán tényleg kapni mindent, amit nemzetközi bloggerek oldalain látni. Plusz vannak nagyon klassz éttermek, és a zöldséges- gyümölcsös sorok legvégén egy hasonló méretű bolhapiac veszi kezdetét.

Nincs összehasonlítási alapom, mert most jártam itt először, de azt mondják sokat változott a hely és sajnos nem pozitív irányba! A nyugodt nézelődést erőszakos kofák zavarják meg, akik jobbról balról késhegyről vagy éppen puszta kezükről kínálgatják áruikat!

 

Ami a leglenyűgözőbb volt számomra a fűszerek láthatatlan vége! Rengeteg volt! Polcok, sorok hosszan elnyúlva és egyik másikról azt sem tudtam mire jó!

Trópusi gyümölcsök gyönyörűen tálalva, amiből a kaktusz fügét és a sárkány gyümölcsöt meg is kóstoltuk! A kaktusz fügével óvatosan! Hámozás közben nem egy tüske ment a kezembe! Viszont meg kell mondjam egyiknek sem volt sok íze! Ez nem a gyümölcs hibája persze!

A trópusi gyümölcsök általában éretlenül kerülnek szüretelésre és a hajókon, raktárakban nyerik el érett színűket, ám a napsütés hiányában ízüket sajnos nem!


És árultak még kovászos uborkát is! Az osztrákok is szeretik! 🙂 Úgyhogy, aki nem szereti az újításokat, a haza ízeket is meg fogja találni!

Ittam viszont kókusztejet életemben először! Kókuszdióból! Elképesztően finom, ám nagyon édes és egyedül nem is bírtam meginni az egészet! A kókuszdiót legszívesebben el is tettem volna emlékbe!

Ugyan zsúfolt kicsit és az árusok erőszakosak néha, de ha ettől tudtok tekintetni, akkor mindenképp látogassatok el a Naschmarkt-ra, kivételes élményt tud nyújtani!

Előző bejegyzés

ENERGIA GOLYÓ

Következő bejegyzés

CUKKINIS PULYKA FOKHAGYMÁS SZÓSZBAN