A nagy könyvek azt mondják, ne nassoljunk, legyen inkább 5 teljes értékű étkezés. Én azonban azt mondom, többnyire figyelj rá, hogy a napi öt étkezés meglegyen és persze teljes értékű legyen. Tartalmazzon fehérjét, szénhidrátot, zsírokat – és ha lehet mindenből a legjobbat. De ne legyünk túl szigorúak magunkhoz.

Törekedjünk az egyensúlyra, amibe belefér, hogy néha nassolunk. Sütivel, gyümölccsel vagy mind a kettővel. Azonban én ebben az esetben is azt mondom, hogy figyeljünk a mértékletességre és a minőségre. A sütemény is lehet diétás, egészséges!

DSC0600 salty stick web

Oh hogy nincs időd sütni? Nekem sincs mindig! Ilyenkor a legegyszerűbb és leghétköznapibb módját választom és zablisztből, zabpehelyből vagy egyéb gabonapehelyből készítek valami gyorsat, finomat és táplálót. Legtöbbször 30 percnél több időt nem igényel, és akár több napra előre is meg van a sós vagy édes snack.

A gabona pelyhek nagyon klassz alapanyagok, mivel akár pehely formájában, akár őrölve, liszt formában is tudod használni. A glikémiás indexe közepes értékű így nem fogja hirtelen sokk érni az inzulin szintedet.

DSC0608 oatmeal web

Tehát a különböző gabonapelyhek nem csak a joghurtod, zabkásád legfőbb alapanyaga lehet, de sütemények, kekszek, muffinok sütéséhez is kiválóan és könnyedén használhatóak mind sós, mind édes formában!

DSC0615 cookies carrot web logo

Previous post

RÉPÁS KEKSZ

Next post

JERUZSÁLEMI ÉDESBURGONYA SALÁTA