Amikor valaki az egészséges életmódról kérdez, én általában a reggeli fontosságával kezdem. Számomra az egész napot jelentős mértékben meg tudja határozni. 

Gondolj csak bele! Ideális esetben legalább 8 órát alszol éjszaka. Ezen idő alatt nem veszel magadhoz táplálékot sem folyadékot, ám az energiaégetés szüntelen működik! 

Ébredést követően mindenképp végy magadhoz legalább 3dl folyadékot, a reggelid pedig legyen gazdag fehérjében, jó szénhidrátban és rostban. 

DSC0637 lemon web

Ahogyan én kezdem a reggelt:

Ébredést követően megiszom 3 dl vizet frissen facsart citrommal és evőkanál útifűmaghéjjal. A citrom lúgosít, az útifűmaghéjjal pedig jelentős mennyiségű rostot vihetünk be! 

DSC0635 psylliumhusk web

Ezt követően sportolóként megiszom egy adag aminosav komplexumot (BCAA-t és L glutamint). 

Mindezek után jön csak a reggeli, ami legtöbbször egy közepes adag (az én esetemben 40-50g) zabpehely vízben főzve. Ehhez keverek hozzá egy teáskanál mandula vagy mogyoróvajat, egy adag csokis tejsavó fehérjét és egy adag L glutamint. Kedvemtől függően kókuszchipsszel, fahéjjal, banánnal szoktam még feldobni.

DSC0641 oatmeal web

A napi vitamin szükségletem reggeli adagját pedig mindig étkezés után veszem be! Indítsátok Ti is a napotokat teljes értékű reggelivel, hogy jó kedvűen, energikusan teljen! 

Previous post

WAFFEL

Next post

CÉKLÁS ROZSKEKSZ