YOU ARE HERE:Home » RÓLAM

A nevem Nelli, a lány a Be New You mögött. Az oldalam az egészségről szól, a helyes táplálkozásról, és a főzés öröméről.

Magyarországon, egy kis városban, Kunhegyesen születtem, és részben itt, részben Budapesten, a fővárosban nevelkedtem, de végül gyökeret Ausztriában, Tirolban vertem!  Igen korán, már 10 évesen a tűzhely mellett álltam. A kezdeti inspirációt vidéken élő nagymamáimtól kaptam, akiknél az iskolai szüneteket töltöttem! Ők tanították meg nekem a legfontosabb és alapvető konyhai technikákat, régi hagyományokat.

Szeretek másoknak főzni, a főztjeimmel boldogságot, mosolyt és elégedettséget csalni az arcokra! Nem vagyok hivatásos séf! Soha nem tanultam iskolában sem a gasztronómiát, sem az ételfotózást. Mindent amit tudok otthonról hoztam. Nagyszüleimtől, szüleimtől tanultam, illetve szakirodalmakat, szakácskönyveket bújtam és bújok a mai napig. Nagyon szeretem Nigella Lawson és Jamie Oliver stílusát, a szenvedélyt, amellyel az ételeiket készítik, legalább ennyire kedvelem Gennaro-t Antonio-val, Sami Tamimi-t és Ariana Bundy-t.

Szeretem a hagyományos magyar ételeket, de más nemzetek konyháinak is nagy rajongója vagyok. Nálam a konyhában nincsenek szigorú szabályok. Nincs semmilyen ételérzékenységem, így az alapanyagok palettája igen széles nálam. Amit fontosnak tartok, hogy jó minőségű hozzávalókkal készüljön az étel és a mindennapi étkezéseink változatosak, egészségesek legyenek!

Nem vagyok dietetikus sem, de sportolói éveim alatt rengeteget tanultam a a táplálkozás tudományáról.

Ami a filozófiámat illeti:

Szeretek jókat enni és élvezni az ételeket! Szerencsés vagyok, mert nincs semmilyen ételintoleranciám. Nem kell minden mentesen táplálkoznom, ám szigorúan figyelek a minőségre. Kerülöm a finomított fehér lisztet és a finomított cukrot.

Elsősorban az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozás áll a fókuszban. Olyan ételek elkészítési módját szeretném megmutatni, amelyek táplálják szervezetünket, nem pedig megterhelik azt. Az evés legyen öröm, de egyben egészséges is!

Remélem, hogy sok örömre és segítségre fogsz találni az oldalon! Köszönöm, hogy ellátogattál ide!