ITT VAGY MOST:Home » RÓLAM

A nevem Nelli, a lány a Be New You mögött. Az oldalam az egészséges életmódról és a főzés öröméről szól.

Magyarországon, egy kis városban, Kunhegyesen születtem. Részben itt, részben Budapesten nőttem fel, míg nem 2017-ben csomagoltam és Tirolba költöztem.

Szabadbölcsész karon, filmesztétaként végeztem és évekig a médiában dolgoztam. Újságíró szerettem volna lenni, aztán magával ragadott a marketing és még jóval ezelőtt szenvedélyemmé vált a gasztronómia. Végül mára ez a három egy hivatássá forrta ki magát.

Kislány korom óta szeretek főzni. Bár az első leves, amit 7 éves korom körül főzhettem szerintem ehetetlen volt. De legalább már akkor lelkes voltam! A kezdeti inspirációt vidéken élő nagyszüleimtől kaptam, akiknek hatalmas kertjük volt, telis tele gyümölcsfákkal és zöldségekkel. Az ebédre főzött leveshez a zöldségeket, petrezselymet frissen szedtük a kertből, a gyümölcsöket pedig közvetlenül fákról, bokrokról ehettük, kerit padokon ücsörögve.

Komolyabban – már ha lehet ezt még ekkor mondani – 10 évesen álltam a tűzhely mellé, és az Édesanyámtól kapott gyermek szakácskönyvből kezdtem el főzni. Amióta járni tudok ott lábatlankodtam nagymamáim körül mikor gyúrták, nyújtották és szaggatták a házi készítésű tésztát, kelesztették a kalácsot, vagy főzték a vasárnapi ebédet.  Az alapvető konyhai technikákat, trükköket és régi hagyományokat tőlük tanultam meg.

Szeretek főzni, és a főztjeimmel boldogságot, mosolyt és elégedettséget csalni mások arcára! Nem vagyok hivatásos séf! Soha nem tanultam iskolában sem a gasztronómiát, sem az ételfotózást. Mindent, amit tudok otthonról hoztam. Nagyszüleimtől, szüleimtől tanultam,  szakirodalmakat, szakácskönyveket bújtam és bújok a mai napig.

Sokat tanulmányoztam az ételek jótékony és kevésbé jótékony hatásait a testünkre. Kipróbáltam többféle diétát, volt amihez görcsösen ragaszkodtam, pedig nem vált hasznomra. Számos könyvet elolvastam ebben a témában. A polcomon versenyeznek a szakács és dietetikai könyvek. Nem lettem dietetikus, inkább maradtam hobby szakács és stylingolom, fotózom a főztjeim, mintsem elemezzem azokat.

Élvezettel főzni és élvezettel enni! Nekem ez okoz örömet! És ha az még egészséges és tápláló is, nem pedig megterhelő, akkor duplán jól jártunk!

Nálam a konyhában nincsenek szigorú szabályok. Nincs semmilyen ételérzékenységem, így az alapanyagok palettája igen széles nálam. Amit fontosnak tartok, hogy jó minőségű hozzávalókból készüljön az étel, és a mindennapi étkezéseink változatosak, egészségesek legyenek! Ha csak tehetem a termelői piacokon vásárolok be.

Szeretek jókat enni, élvezni a főzést és az ételeket! Az evés legyen öröm, de egyben egészséges is! A főzés pedig kikapcsolódás, ne pedig valami bonyolult és kötelező teher!

Remélem, hogy sok örömre, finom receptekre és segítségre fogsz találni az oldalon! Köszönöm, hogy ellátogattál ide!