ITT VAGY MOST:Home » RÓLAM

A nevem Nelli,  a Be New You szerzője.

Ez a blog az én digitális szakácskönyvem, ahol saját receptötleteimet, egészségtudatos tippjeimet, jól bevált és kedvenc recepteket, olykor azokat újra gondolva osztok meg.

Ki is vagyok én?

Magyarországon, egy kis városban, Kunhegyesen születtem. Részben itt, részben Budapesten nőttem fel, majd 2017-ben Ausztriában telepedtem le.

Szabadbölcsész karon, filmesztétaként végeztem és a médiában dolgoztam. Soha nem akartam szakács lenni, de kislány korom óta szeretek főzni, és mára már szenvedélyemmé vált a gasztronómia.

Mi motivált engem?

A kezdeti inspirációt vidéken élő nagyszüleimtől kaptam, akik körül,  mióta csak az eszemet tudom, ott lábatlankodtam a konyhában. A klasszikus nagymamák ők, akik gyönyörű kalácsokat dagasztottak, otthon készítették a levesbe a tésztát, savanyítottak, befőtteket főztek és náluk még tényleg minden a kertből került az asztalra. Az alapvető konyhai technikákat, trükköket tőlük tanultam el. Később, felnőttként már a sport és a kiegyensúlyozott táplálkozás motivált arra, hogy minél egészségesebb ételeket készítsek.

Szeretek főzni, és a főztjeimmel másokat boldoggá tenni. Nigella Lawson és Jamie Oliver műsorain nőttem fel, akik követendő példák számomra a mai napig. Szakácskönyveket gyűjtök, imádom a termelői piacokat, a gasztro vásárokat és a magyar mellett az olasz konyhát.

A mi családunkban a hagyományos magyar konyháé a főszerep, amit én is előszeretettel követek, de kísérletezem más nemzetek konyháival, ízeivel és az úgynevezett egészséges, reform konyhával.

Mit jelent számomra az egészséges táplálkozás?

Nálam a konyhában nincsenek szigorú szabályok. Nem vagyok glutén-, sem laktóz érzékeny. Nem követem a mindenmentes diétát, de nem használok finomított cukrot, fehér lisztet is csak módjával. A kiváló minőségű alapanyagokat részesítem előnyben, olyan élelmiszereket, melyek nem tartalmaznak tartósítószert vagy adalékanyagokat.

A főzés az, ahol minden nap tanulhatok valami újat, ami számomra öröm és kikapcsolódás, legyen szó bármilyen bonyolult receptről.

Örülök, ha mindezt veled is megoszthatom!