ITT VAGY MOST:Home » RÓLAM

A nevem Nelli, a lány a Be New You mögött. Az oldalam az egészséges életmódról és a főzés öröméről szól.

Magyarországon, egy kis városban, Kunhegyesen születtem. Részben itt, részben Budapesten, a fővárosban nőttem fel, aztán 2017-ben csomagoltam és Tirolba költöztem.

Szabadbölcsész karon filmesztétaként végeztem és évekig a médiában dolgoztam. Aztán váltottam és nem csak szenvedélyemmé, de hivatásommá is vált a gasztronómia.

Kislány korom óta szeretek főzni. Bár az első leves, amit 7 éves korom körül főzhettem szinte ehetetlen volt. De legalább már akkor lelkes voltam! A kezdeti inspirációt vidéken élő nagyszüleimtől kaptam, akiknek hatalmas kertjük volt, telis tele gyümölcsfákkal és zöldségekkel. Ahol az ebédre főzött leveshez a zöldségeket, petrezselymet frissen szedtük a kertből.

Komolyabban 10 évesen álltam a tűzhely mellé, és az Édesanyámtól kapott gyermek szakácskönyvből kezdtem el főzni. Amióta járni tudok ott lábatlankodtam nagymamáim körül mikor gyúrták, nyújtották és szaggatták a házi készítésű tésztát, kelesztették a kalácsot. Az alapvető konyhai technikákat, trükköket és régi hagyományokat tőlük tanultam meg.

Szeretek főzni, és a főztjeimmel boldogságot, mosolyt és elégedettséget csalni mások arcára! Nem vagyok hivatásos séf! Soha nem tanultam iskolában sem a gasztronómiát, sem az ételfotózást. Mindent, amit tudok otthonról hoztam. Nagyszüleimtől, szüleimtől tanultam,  szakirodalmakat, szakácskönyveket bújtam és bújok a mai napig. Cipők és táskák helyett én szakácskönyveket gyűjtök és végtelenítve tudom nézni Nigella Lawson, Jamie Oliver vagy Rachel Khoo műsorait.

Magyar vagyok, szenvedélyesen szeretem a hagyományos magyar ételeket. Ha haza látogatok, a nagymamámtól húslevest és csirkepörköltet kapok. De más nemzetek konyháinak is nagy rajongója vagyok. Az olasz, francia és ázsiai konyha között talán nem is tudnék rangsort állítani!

Nálam a konyhában nincsenek szigorú szabályok. Nincs semmilyen ételérzékenységem, így az alapanyagok palettája igen széles nálam. Amit fontosnak tartok, hogy jó minőségű hozzávalókkal készüljön az étel és a mindennapi étkezéseink változatosak, egészségesek legyenek! Ezért is preferálom a termelői piacokat. Míg mások wellness hétvégén töltődnek, addig számomra a legjobb kikapcsolódás kóborolni a piacok standjai között.

Nem vagyok dietetikus, de sportolói éveim alatt rengeteget tanultam a táplálkozásról és tanulok a mai napig! A saját bőrömön tapasztaltam meg a versenydiéta és a kiegyensúlyozott étkezés közötti különbséget! Amikor új receptek után kutatok, és próbálok ki, nem csak az új ízeket keresem, de azok testünkre gyakorolt jótékony hatását is szem előtt tartom.

Szeretek jókat enni és élvezni az ételeket! Szerencsés vagyok, mert nem kell minden mentesen táplálkoznom, ám ettől még szigorúan figyelek a minőségre. Elsősorban az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozás áll a fókuszban nálam. Olyan ételek elkészítési módját szeretném megmutatni, amelyek táplálják szervezetünket, nem pedig megterhelik azt. Hagyományos ételek újragondolva, de nem túlbonyolítva! Az evés legyen öröm, de egyben egészséges is! A főzés pedig kikapcsolódás, ne pedig egy kötelező teher!

Remélem, hogy sok örömre és segítségre fogsz találni az oldalon! Köszönöm, hogy ellátogattál ide!